Ads Top

‘Fietsbattle’ bij opening oplaadzuil elektrische fietsen

Dirk de Jager, portefeuillehouder milieu van Stadsdeel West, 'fietst' op donderdag 20 februari om 16.00 uur officieel de oplaadzuil voor elektrische fietsen, scooters en scootmobielen in gebruik. De zuil staat op het trottoir voor de ingang van het stadsdeelkantoor op het Bos en Lommerplein. Bij de ingebruikname van de zuil vindt er een ‘fietsbattle' plaats tussen Dirk de Jager en Jupijn Haffmans, directeur van De Gezonde Stad.
De oplaadzuil is de eerste in Amsterdam die volledig zelfvoorzienend is vanwege de bovenop geplaatste zonnepanelen. Gelijktijdig kunnen de accu's van vier elektrische fietsen, scooters of scootmobielen via de zuil worden opgeladen. De stroomvoorziening voor de fietsapparatuur tijdens de opening wordt ook geregeld via de oplaadzuil. Dirk de Jager: "West wil het milieuvriendelijkste stadsdeel zijn. Deze oplaadzuil is een cadeau van het Stadsdeel aan bezoekers aan het stadsdeelkantoor om met gratis zonne-energie de accu van hun fiets of scooter op te laden."
Voorafgaand aan de ‘fietsbattle' komen Dirk de Jager en Jupijn Haffmans met een elektrische scooter naar de zuil gereden, waar zij de scooters op zullen laden. Jupijn Haffmans: "Het voordeel van een elektrische scooter boven een exemplaar dat op benzine rijdt, is dat een elektrische scooter bijna geluidloos en uitstootvrij is". De Gezonde Stad heeft in Amsterdam al 40 openbare oplaadpunten geplaatst. Een overzicht van alle laadpunten is te vinden in de gratis GezondeStad-app en de online Groene Gids: www.degezondestad.org/de-groene-gids/.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.