Ads Top

2 miljoen voor duurzame start-ups in Noord-Holland

De provincie Noord-Holland steekt de komende twee jaar bijna €2 miljoen in MKB-ondernemers voor de stimulering van ‘speur- en ontwikkelingsactiviteiten’ (Research & Development). De stimulans is gericht op energiebesparing in gebouwen, hernieuwbare grondstoffen of opwekking van duurzame energie.
Het geld is beschikbaar gesteld door het Kansen voor West-programma van het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en wordt geïnvesteerd via een uitvoeringsregeling Technologische Milieu Innovatie (TMI). Daarbij moet de ondernemer zelf aantoonbaar 75% kunnen financieren. De maximale subsidie per project is € 200.000,-.
Noord-Holland heeft de provincie Flevoland gevraagd de regeling namens Noord-Holland uit te voeren. Flevoland kent op dit moment immers al een vergelijkbare regeling die de afgelopen periode zeer succesvol is gebleken. De provincie Flevoland beschikt daardoor op dit terrein reeds over de relevante ervaring en expertise om ook Noord-Hollandse ondernemers te kunnen ondersteunen. Zo ontving een ondernemer een subsidie voor de ontwikkeling van nieuwe milieuvriendelijke producten in de textieldrukbranche en werd een project ondersteund voor het maken van een ombouwkit waarmee kleine vliegtuigen hun benzinemotor kunnen ombouwen naar een (bio-)dieselmotor. De inzet van Flevoland betekent ook dat de uitvoering van de regeling snel van start kan gaan.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.