Ads Top

UT hofleverancier finalisten Shell Bachelor Master Prijs

UT-studenten Martin Bos, Rolf Postma en Robin Vet behoren tot de zes finalisten van de Shell Bachelor Master Prijs. Tijdens deze competitie, die dit jaar voor de negende keer plaatsvindt, daagt Shell technische afstudeerders uit een bijdrage te leveren aan de toekomstige energievoorziening. Op 11 maart verdedigen de onderzoekers hun werk tijdens de finale en zal ook de publieksprijs worden toegekend.
Rolf Postma en Robin Vet zijn beiden in de race voor de beste bachelorscriptie. Rolf, student Chemical Engineering, deed onderzoek naar een nieuwe, goedkope katalysator voor het vergassen van biomassa op lage temperatuur om biobrandstoffen te produceren. De positieve uitkomsten brengen een duurzamere brandstofproductie dichterbij.
Robin, ook student Chemical Engineering, deed onderzoek in Italië naar het onttrekken van oliën uit algen, ten behoeve van derde generatie biobrandstoffen. Deze kunnen dienen als duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen. Het is hem gelukt om een efficiëntere maar bovenal energiezuinige en duurzame methode te ontwikkelen.

Opslag duurzame energie
 Martin Bos, student Chemical Engineering, dingt mee naar de prijs voor de beste masterscriptie. Martin ontwikkelde een concept voor een efficiënte en geheel hernieuwbare productie van methanol waarbij gasvormige producten omgezet worden in vloeibare producten. De techniek kan worden ingezet om een overschot aan elektriciteit tijdelijk op te slaan. Het onderzoek speelt hiermee in op de zoektocht naar een grootschalige opslagtechniek, om bijvoorbeeld de energie afkomstig van windparken in de nachturen te bufferen.
Tijdens de landelijke finale op 11 maart, die plaatsvindt in Shell Technology Centre Amsterdam, zullen de finalisten met een elevator pitch hun scripties presenteren aan een jury. Rector Ed Brinksma van de UT maakt deel uit van die jury. De winnaars gaan naar huis met mooie prijzen; de prijs voor de beste bachelorscriptie is 2.500 euro en de prijs voor de beste masterscriptie is 5.000 euro.
 Naast de juryprijzen wordt er op 11 maart een publieksprijs uitgereikt, waarvoor de studenten zoveel mogelijk stemmen moeten verzamelen via een online stemmodule. Stemmen kan tot en met 7 maart.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.