Ads Top

Interface realiseert 90 procent minder CO2-uitstoot in Europa

Interface, gespecialiseerd in design en productie van modulaire vloerbedekking, heeft nu een CO2-reductie van 90 procent gerealiseerd in haar Europese productielocaties. Deze mijlpaal is bereikt doordat haar fabriek in Scherpenzeel vanaf 1 januari 2014 opereert met 100 procent hernieuwbare energie en een gesloten watersysteem in het productieproces.
Interface heeft de afgelopen jaren grote inspanningen gedaan om de fabriek in Scherpenzeel te verduurzamen. Hiermee is een grote stap gezet in het bereiken van de Mission Zero, de missie om vóór 2020 het eerste volledig duurzame bedrijf ter wereld te zijn - met nul-komma-nul negatieve invloed op het milieu - en daardoor een onderneming te zijn die een herstellende bijdrage kan leveren aan milieu en maatschappij.
Interface begon haar Mission Zero in 1996. In de fabrieken van Interface, waar al bijna 60 jaar ook de tapijttegels van Heuga worden geproduceerd, is de totale CO2-uitstoot in 2013 al teruggebracht met 80 procent. Dit cijfer is nu verder gestegen tot 90 procent door de recente overstap op duurzaam gas afkomstig uit de vergisting van vis- en ander afval uit de voedingsindustrie. In 2013 is het waterverbruik verminderd met 87 procent. Door de ingebruikname van een gesloten watersysteem in de fabriek is dit cijfer nu opgelopen tot 95 procent.
Mission Zero richt zich niet alleen de op de milieu-impact van Interface zelf, maar op de hele levenscyclus van haar producten. Het uiteindelijke doel is om niet langer afhankelijk te zijn van olie, de grondstof voor ondermeer het nylon garen van de Interface tapijttegels. Inmiddels is 44% van de gebruikte grondstoffen in Europa gerecycled of vervaardigd uit biologische bronnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.