Ads Top

Steeds meer openbare oplaadlocaties in Utrecht

Mariaplaats was het eerste oplaadpunt in Utrecht in 2011. Half juli 2013 telde Utrecht al 57 openbare oplaadlocaties en nu zijn het er inmiddels 89. De eerste 30 locaties heeft stichting E-laad gerealiseerd, maar vanaf begin 2013 heeft Ballast Nedam nog eens 40 openbare oplaadlocaties aangelegd. De verwachting is dat begin 2014 de gemeente de 100e openbare oplaadlocatie in gebruik neemt. Steeds meer elektrische rijders die niet op eigen terrein kunnen laden hebben de mogelijkheid om gebruikt te maken van een oplaadpaal in hun buurt. Aanvragers van een oplaadpunt krijgen daarom steeds vaker via www.ikwileenlaadpaal.nl als antwoord dat er binnen 250 meter al een oplaadpaal staat of binnenkort wordt geplaatst. Goed nieuws om te zien dat er steeds meer aanbod is voor de elektrische rijder!  
CROW en Agentschap NL introduceerden 31 oktober een handreiking voor oplaadpunten. CROW-publicatie 336: 'Oplaadpunten voor elektrische auto's in de openbare ruimte' met richtlijnen hoe gemeenten, wegbeheerders en grondeigenaren doeltreffend te werk kunnen gaan met de aanleg en het beheer van oplaadpunten in de openbare ruimte.
Hoe werkt het als je een elektrische auto wil aanschaffen en de Vereniging van Eigenaren (VvE) moet instemmen met de aanleg van een oplaadpunt op het gezamenlijke (binnen)terrein/in de privéparkeergarage? In opdracht van de gemeenten Utrecht, Rotterdam, Den Haag en Amsterdam werkt EVConsult aan de afronding van een handige brochure hierover. In samenwerking met de Advocaten van van Riet en DDK. Vragen die worden behandeld zijn onder andere: hoe werkt het met opladen? Kan dat via het stopcontact thuis? Waar moet u rekening mee houden als u een oplaadpunt plaatst op het terrein van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Ook legt de brochure uit welke typen oplaadpunten er zijn, hoe het zit met de locatie van een oplaadpunt en de kosten ervan en wat er komt kijken bij de installatie van een oplaadpunt op VvE-terrein. Voor een eventuele subsidie voor een oplaadpunt op eigen terrein wordt verwezen naar de websites van de gemeenten. Dankzij een praktisch stappenplan kan men gelijk aan de slag. Deze brochure is waarschijnlijk eind 2013 verkrijgbaar.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.