Ads Top

Warmtescans bij 60.000 Utrechtse huishoudens thuisbezorgd

Eenderde van de Utrechtse bewoners ontvangt in februari en maart 2014 een warmtescan van hun woning. Dit is een infraroodfoto die laat zien waar een woning warmte verliest. De scan geeft een eerste indruk of een woning goed of minder goed is geïsoleerd en waar de bewoners geld kunnen verdienen door te isoleren. De scans zijn gemaakt met een scanauto, die rijdend door de straten warmte-uitstoot meet. De Utrechtse actie is hiermee uniek in Nederland. De eerste scans worden vanaf vrijdag 7 februari aan huis bezorgd in vijf wijken, daarna volgen de andere wijken in de stad.
Met deze actie wil de gemeente huiseigenaren en huurders ondersteunen bij het besparen van energie(kosten) en het vergroten van hun wooncomfort. Samen met de warmtescan ontvangen de huishoudens ook een uitnodiging voor een speciale energiebijeenkomst in hun wijk. Hier krijgen ze een uitgebreide persoonlijke toelichting op hun warmtescan. En is een energieambassadeur uit hun wijk aanwezig voor informatie over energiebesparende maatregelen en hoe ze deze – mogelijk samen met medebewoners – kunnen oppakken. Energieambassadeurs zijn wijkbewoners die actief zijn met energiebesparing en hun buren hierbij helpen. Huurders kunnen aan de hand van de scan hun verhuurder (particulier of corporatie) voorstellen om isolatiemaatregelen te nemen. De gemeente biedt leningen met relatief lage rente als eigenaren of huurders energie-investeringen willen doen. Zie ook: www.utrecht.nl/energiepuntwonen
De versturing van de warmtescan en de energiebijeenkomsten zijn op verzoek van de gemeenteraad georganiseerd en zijn een onderdeel van het programma Utrechtse Energie!

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.