Ads Top

UnitedConsumers wint GfK Energy Award voor 'beste energieleverancier'

United Consumers is voor het tweede jaar op rij door de consument uitgeroepen tot beste energieleverancier van Nederland. Greenchoice pakt het zilver en Woonenergie legt beslag op het brons. Dit maakt GfK, initiatiefnemer van de GfK Energy Award, vandaag bekend. In totaal zijn er veertien energieleveranciers beoordeeld door circa 15.000 huishoudens.
GfK reikt de award voor de zevende keer uit. In totaal won UnitedConsumers de prijs drie keer. De award is een erkenning vanuit de consument voor de energieleverancier met de hoogste kwaliteit van dienstverlening. De energiebedrijven werden door hun eigen klanten beoordeeld op elf aspecten, waaronder prijs, betrouwbaarheid, bereikbaarheid, deskundigheid, milieu en klachtenafhandeling. UnitedConsumers is op tien van de elf aspecten als beste beoordeeld. Met een gemiddelde waardering van 7,9 is UnitedConsumers de beste leverancier van Nederland.
Op de tweede plaats eindigt Greenchoice. Deze energieleverancier scoort op alle aspecten een tweede plaats, met uitzondering van milieuvriendelijkheid; op dit aspect staat Greenchoice op eenzame hoogte op nummer één. Voorgaande jaren legde Greenchoice beslag op een eerste en tweede plaats.
De derde plaats is voor Woonenergie. Over de gehele linie scoort deze energieleverancier een hoge waardering. Dit alles telt op tot een zeer tevreden klant. In 2012 behaalde Woonenergie ook al een een top drie notering.
Uit de top drie notering blijkt dat kleinere energieleveranciers de meest tevreden klanten hebben. De afgelopen vijf jaren zagen we voor de totale energiemarkt een stijgende lijn qua tevredenheid. Dit jaar zien we voor het eerst een lichte daling (gemiddeld rapportcijferig 7.3 ten opzichte van 7.5 vorig jaar). De pijn zit dan bij aspecten als prijs maar ook snelheid/hulpvaardigheid, deskundigheid, inlevingsvermogen en klachtenafhandeling.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.