Ads Top

Voordelig lenen voor energiebesparende maatregelen

Ook in 2014 kunnen noordelijke woningbezitters gebruik maken van een duurzaamheidslening. Dankzij de duurzaamheidslening kunnen ze tegen een zeer lage rente een lening afsluiten voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Het financieel op aantrekkelijke wijze realiseren van een comfortabele en energiezuinige woning ligt voor de noordelijke woningeigenaar binnen handbereik.
De colleges in Groningen, Fryslân en Drenthe stellen gezamenlijk geld beschikbaar voor energiebesparingen in bestaande woningen. Dankzij de duurzaamheidslening kunnen woningeigenaren in de drie noordelijke provincies vanaf 1 februari 2014 een bedrag lenen variërend tussen de 2.500 euro en 15.000 euro. De leningen kunnen tot en met 1 september 2014 worden aangevraagd.
Door de aantrekkelijke rente van de lening is het zelfs mogelijk dat de omvang van de besparing op de energierekening - afhankelijk van de hoeveelheid verbruikte energie - de omvang van de lasten van de lening kunnen dekken. Het verlaagde Btw-tarief tot eind van dit jaar en het feit dat de lening vaak fiscaal aftrekbaar is, maakt dat het nemen van energiebesparende maatregelen nog interessanter wordt.
Energie besparen is op veel verschillende manieren mogelijk. Comfortverhogend en energiebesparend zijn de isolerende maatregelen. Ook kan bespaard worden door vervanging van de verwarmingsketel of de plaatsing van zonnepanelen en/of zonneboilers. Om te bepalen welke maatregelen het meeste voordeel opleveren en om in aanmerking te komen voor de duurzaamheidslening, moet een zogeheten maatwerkadvies worden uitgevoerd.
Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) verstrekt de leningen en is de uitvoerende partner. Een uitgebreide omschrijving van de regeling, de voorwaarden en het bijbehorende aanvraagformulier zijn op te vinden op de website van SNN: http://www.snn.eu//iebb. Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) is de financiële partner voor de regeling. Informatie over de actuele rentevoet is te vinden op: http://www.svn.nl/.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.