Ads Top

OM eist in hoger beroep deels onvoorwaardelijke celstraf voor oplichting energiebedrijf

De advocaat-generaal (OM) in Den Haag heeft vrijdag in hoger beroep 12 maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk en een werkstraf van 120 uur geëist tegen een man die ervan wordt verdacht twee energiebedrijven te hebben opgelicht. De strafbare feiten vonden plaats in de periode 1 januari 2008 tot en met 30 augustus 2010 in Rotterdam en Dordrecht.
In de visie van het OM kende verdachte een man die bij een energiebedrijf werkte. Die man draaide bij hem de gas- en electriciteitsmeter terug. Vervolgens bracht de verdachte meerdere mannen in contact met die man. Tegen betaling werden ook hun meters teruggedraaid. Verdachte heeft bij een aanzienlijk aantal bedrijven en particulieren in Rotterdam en Dordrecht de electriciteitsmeters door de medeverdachte laten terugdraaien. Verdachte zelf hield zich bezig met acquisitie. Hij vond de (met name Turkse) klanten, onderhandelde over de prijs en deelde in de opbrengst.
Het OM vindt dat een deels onvoorwaardelijke celstraf en een werkstraf recht doen aan de ernst van de feiten. "Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan het medeplegen van oplichting, meermalen gepleegd. Verdachte handelde vanuit financieel gewin en heeft er ook voor gezorgd dat anderen financieel gewin bij deze strafbare feiten hadden. Daarbij is het niet de eerste keer dat verdachte in aanraking komt met politie en justitie. De geëiste straf is passend en geboden", aldus de advocaat-generaal.
De rechtbank veroordeelde de man tot 10 maanden celstraf waarvan 4 maanden voorwaardelijk. De verdachte stelde hoger beroep in. De man van het energiebedrijf is, inmiddels onherroepelijk, veroordeeld.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.