Ads Top

Windverenigingen en overheden zetten grote stap in ambitie windenergie

Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst hebben de windverenigingen –verenigd in de Federatie Windverenigingen Flevoland (FWF)- en de gezamenlijke overheden vertrouwen in elkaar uitgesproken. Hiermee is het sein gegeven voor het saneren en opschalen van windmolens in Zuidelijk en Oostelijk Flevoland. Onder de noemer ‘Wind werkt voor Flevoland’ werken de leden van de verenigingen samen met de overheden aan de ambitie voor windenergie in Flevoland; meer megawatt met minder molens en een mooier landschap. De samenwerkingsovereenkomst is op 20 februari 2014 ondertekend.

Gijs Sweep en Co’nn Rennen tekenden namens het FWF-bestuur, gedeputeerde Gijsberts namens de provincie en de heren Jansen (Lelystad), Engelvaart (Dronten), Dijksterhuis (Zeewolde) tekenden namens de betrokken gemeentes. Gijs Sweep: “Dit is voor het project een prachtige mijlpaal en een beloning voor het initiatief en het werk van de leden van de windverenigingen. Wij zijn als bestuur trots dat wij de verenigingen mogen vertegenwoordigen en volwaardig samenwerkingspartner zijn van de overheden in dit project.”

De windverenigingen en FWF werken de komende maanden hard om de ambities concreet te maken in een zogeheten projectplan. Doel is om meer opbrengst te genereren met minder molens en de nieuwe molens op ‘logische’ plekken te plaatsen, waardoor zij goed in het landschap passen. Naast meer opbrengst is ruimte voor financiële participatie voor inwoners ook een doel, alsook de versterking van de economie door meer werkgelegenheid. Naar verwachting worden de eerste nieuwe molens in 2017 geplaatst.

Eind maart/begin april kunnen inwoners en belanghebbenden meer over het windproject te weten komen tijdens informatiebijeenkomsten in Dronten en Zeewolde. Zij krijgen daar meer informatie over de plannen en kunnen hun mening en input geven. Op kan men informatie vinden over het project, de samenwerkende partners en de bijeenkomsten. Belangstellenden uit het buitengebied kunnen zich via de website aanmelden als lid van een windvereniging.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.