Ads Top

Eerste masterstudenten duurzame Energie studeren af aan Hanzehogeschool Groningen

Vandaag studeren aan de Hanzehogeschool Groningen de eerste zes studenten van de European Master in Renewable Energy af. De studenten, die afkomstig zijn uit Venezuela, België, Colombia, Canada, Libanon en Cyprus, behalen hiermee hun Master of Science. De studenten startten in september 2012 met hun masteropleiding. Tijdens het afgelopen semester hebben ze met succes een toegepast onderzoek uitgevoerd op het gebied van duurzame energietechnologie.
Tijdens hun studie kunnen de studenten kiezen voor een specialisatie als wind- of zonne-energie, ‘Ocean Energy’ of ‘Grid Integration’ (netintegratie), die ze volgen aan een collega-instelling in het buitenland. De thesisopdracht, die ook weer in een land naar keuze kan worden gedaan, leverde in een aantal gevallen al meteen een baan op. Zo vond Carlos André Niederbacher, een Colombiaan met een Zwitsers paspoort, na zijn wind-specialisatie in Athene en een thesisopdracht bij het Duitse bedrijf Nordex, een aanstelling bij deze windturbine-gigant in Hamburg. Juan Chong Portillo uit Venezuela heeft een baan gekregen bij de opdrachtgever van zijn thesis, het Instituto Superior Técnico in Lissabon.
De masteropleiding Renewable Energy is door de NVAO en EUREC geaccrediteerd en leidt studenten op als ingenieur op het gebied van hernieuwbare energie. Onderzoek heeft uitgewezen dat er een grote vraag is naar hoogopgeleide technische energiespecialisten die de overgang van fossiele brandstoffen naar meer duurzame energiebronnen kunnen vormgeven. De masteropleiding is enig in zijn soort binnen Europa en wordt verzorgd door universiteiten en hogescholen in Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Nederland en Griekenland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.