Ads Top

Sustainable Energy Quick Scan online

De Sustainable Energy Potential Quick Scan, ontwikkelt door TNO en ICCO, is nu online beschikbaar. De Quick Scan geeft een grove inschatting van hoe mogelijke duurzame alternatieven voor koken en verlichting winstgevend gebruikt kunnen worden op basis van carbon credits in ontwikkelingslanden. De scan is bedoeld voor maatschappelijke organisaties en bedrijven die op carbon credits als mogelijke financieringsbron voor hun duurzame energie projecten willen inzetten.
Voorheen kon alleen voor grootschalige marktprojecten carben credits gegenereerd worden. Dit is georganiseerd onder het Clean Development Mechanism van het Kyoto protocol. Tegenwoordig kunnen ook in kleinschalige projecten carbon credits gegenereerd worden. Bovendien is een vrijwillige markt ontstaan die carbon credits levert aan maatschappelijke organisaties - bedrijven, organisaties, huishoudens. Ze doen dat op vrijwillige basis, om zo een deel van hun carbon footprint te kunnen compenseren. Dit heeft tot een substantiële markt vergroting gezorgd, wat interessante mogelijkheden geeft voor organisaties en bedrijven in ontwikkelingslanden die op zoek zijn naar financiering voor duurzame energie projecten.
Projecten op het gebied van duurzame energie en energie-efficiëntie (bijv. verbeterde fornuizen, biogas, zonne-cooker en pv-verlichting) die worden uitgevoerd in ontwikkelingslanden, kunnen carbon credits genereren. De Quick Scan is bedoeld voor NGO's / CBO's en bedrijven die de mogelijkheid tot het genereren van carbon credits in een bepaald gebied voor de financiering van hun project, te verkennen. Het is speciaal bedoeld voor kleinschalige projecten.
De Sustainable Energy Potential Quick Scan is gebaseerd op de Sustanaible Energy Potential Scan (SEPS) ontwikkelt door TNO en ICCO. SEPS ondersteunt in het maken van de 'slimste' keuzes in projecten op het gebied van duurzame energie, het genereren van carbon credits voor een energieproject in een bepaalde situatie (fysieke en sociaal-economische situatie) voor een bepaald doel (koken, verlichting, elektriciteit), door het bepalen van de technische een regionale potentieel, en de sociaal economische succes-en faalfactoren. De Quick Scan geeft een grove indicatie van de mogelijkheid voor carbon credits in een project op het gebied van duurzame energie. Als u meer inzicht wilt krijgen, kunt u een uitgebreid onderzoek aanvragen door contact op te nemen met TNO of ICCO.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.