Ads Top

Solar Team onthult zonneauto aan koningspaar

Het Solar Team Twente onthult op woensdag 19 juni de nieuwe zonneauto aan het kersverse Koningspaar. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden tijdens hun bezoek aan de provincie Overijssel door de 21Connect, de zonneauto waarmee het team vijfde werd in 2011, begeleid naar het plein De Höfte in Goor. Daar wordt de nieuwe zonneauto The RED Engine onthuld.
De onthulling in Goor vormt voor de buitenwereld de eerste kennismaking met The RED Engine, waarmee het Solar Team in oktober als eerst de finishlijn van de World Solar Challenge in Australië wil passeren. Het koningspaar arriveert woensdag tussen 15.45 en 16.15 in Goor en zal daarna door het Solar Team Twente worden begeleid.
RTV Oost doet woensdag vanaf 16:15 uur live verslag van het koninklijk bezoek. Om 17.20 is een samenvatting te zien, die elk uur wordt herhaald. Ook is woensdag het live verslag hier te volgen.
De onthulling vindt daarmee twee dagen eerder plaats dan de officiële autopresentatie van het Solar Team Twente. Op vrijdag 21 juni om 16.00 uur wordt The Red Engine gepresenteerd aan partners en betrokkenen (genodigden) in de Arke Lounge van de Grolsch Veste. Details over het ontwerp van de The RED Engine werden eerder al bekendgemaakt. Het Solar Team Twente gaat tijdens de autopresentatie verder in op het bouwproces van de zonnewagen en de voorbereiding op de zware omstandigheden die de coureurs te wachten staan in Australië.
Op 12 juli volgt een speciale testdag voor partners, waar de zonneauto ook rijdend te zien zal zijn.
Het Solar Team Twente boekte naast de onthulling voor het koningspaar nog een succesje. Deze week wordt het vijfhonderdste 3D-geprinte schaalmodel van de nieuwe zonneauto verkocht. De verkoopopbrengst wordt gebruikt om een deel van het project te financieren. In 2009 en 2011 probeerde het team ook al door crowdfunding geld voor het project binnen te halen. Toen werden onder de naam ‘Adopt a Cell’ de zonnecellen van de auto ‘verkocht’ aan donateurs. Nog geen zonneauto in huis? Koop dan nu zo’n uniek schaalmodel.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.