Ads Top

Ruim een ton voor innovatieve en duurzame projecten

Voor twee innovatieve en duurzame projecten uit het midden- en kleinbedrijf is een subsidiebedrag van in totaal meer dan een ton beschikbaar. Er gaat geld naar de projecten van Negotica Developments uit Groningen en ESD-SIC uit Delfzijl. De twee subsidies zijn afkomstig uit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen. Het loket voor subsidieaanvragen is inmiddels gesloten omdat het budget uitgeput is.
Negotica Developments krijgt 32.000,- euro voor de ontwikkeling van een nieuw systeem waarmee mensen met een lichamelijke beperking via het brein thuis zelfstandig functies kunnen uitvoeren (bediening van bijvoorbeeld gas of licht). ESD-SIC (75.000 euro subsidie) is van plan industriewater van AkzoNobel te hergebruiken bij het productieproces van siliciumcarbide; een hard materiaal dat gebruikt wordt voor slijpen en polijsten.
Het subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen bestaat sinds 1 januari 2013 en is een groot succes. In tijden waarin het voor veel ondernemers lastig is om een krediet bij banken te krijgen is het verstrekken van deze subsidie een belangrijke steun in de rug. Op dit moment is er in totaal ongeveer 1 miljoen euro aan subsidies verleend. Ook is er al 2 miljoen euro aan aanvragen binnen gekomen. Het totaal beschikbare subsidiebudget is nu uitgeput.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.