Ads Top

Rabobank stimuleert aanschaf zonnepanelen door boeren en tuinders

De maatschappelijke druk op de agrarische sector om duurzamer te produceren is groot. Rabobank wil boeren en tuinders daarin ondersteunen en hen stimuleren zonnepanelen aan te schaffen. Daarmee kunnen agrarisch ondernemersstroom opwekken voor eigen gebruik en kosten besparen op hun energierekening. Tegelijkertijd draagt het bij aan een verdere verduurzaming van de agrarische sector.
Bij ongeveer 1.000 agrarische bedrijven liggen nu al zonnepanelen op schuur- en staldaken . Het merendeel van de boeren en tuinders heeft die keuze voor zonne-energie nog niet gemaakt.  Rabobank helpt agrarisch ondernemers met het financieren  van hun zonnepanelen tegen een extra rentekorting voor een periode van vijf jaar. “Er ligt nog een enorm potentieel voor het benutten van zonne-energie in de land- en tuinbouw. Met dit aanbod willen we boeren en tuinders, die nu misschien nog twijfelen, over de streep trekken om deze duurzame investering voor hun bedrijf te doen. De ondernemer slaat hiermee twee vliegen in één klap: flink besparen op je energierekening en tegelijkertijd duurzamer produceren”, aldus Ruud Huirne, directeur  food- en agri Nederland bij Rabobank.
Gemiddeld vergt het aanbrengen van zonnepanelen op een schuur- of staldak een investering van 50.000 euro. De agrarische ondernemer kan dit in ongeveer 10 jaar tijd terugverdienen in de situatie dat het volledige energieverbruik wordt gehaald uit de zonnepanelen. Vijf jaar geleden lag voor hetzelfde aantal zonnepanelen de investering nog boven 200.000 euro. Ondernemers die investeren in zonnepanelen kunnen tot nog toe gebruik maken van een reguliere groenkorting. Agrarisch ondernemers, met een stroomaansluiting van minder dan driemaal 80A, kunnen voor financiering van zonnepanelen bij Rabobank een extra rentekorting van 0,3% krijgen voor een periode van vijf jaar.
De actie ‘zonnepanelen in het zonnetje’  loopt in principe van 1 juni 2013 tot 1 juni 2014 met maximum van 1.000 aanvragen. Indien dit maximum eerder dan 1 juni 2014 wordt bereikt, eindigt de actie eerder.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.