Ads Top

Plaatsing eerste 200 nieuwe oplaadpunten door Nuon/Heijmans

Om aan de toenemende vraag naar elektrische oplaadpunten in de provincies Noord-Holland en Flevoland te voldoen heeft MRA Elektrisch een aanbesteding gedaan voor 200 openbare oplaadpunten. De combinatie Nuon/Heijmans is geselecteerd voor de plaatsing, beheer en exploitatie van de oplaadpalen en het leveren van groene stroom aan gebruikers voor een periode van drie jaar.  In juni worden de eerste palen geplaatst. Het is de opmaat voor 1.000 oplaadpunten voor de regio.
De groei van elektrische auto’s neemt in Nederland gestaag toe. Er rijden op dit moment 9.000 voertuigen rond en dit jaar komen er nog eens 8.000 nieuwe voertuigen bij. Veel gemeenten in de Amsterdamse metropoolregio hebben aanvragen van bewoners en bedrijven die voor het laden van hun elektrische auto op korte termijn een openbaar oplaadpunt nodig hebben. Het is voor individuele gemeenten meestal geen optie om zelf de oplaadpalen te realiseren. Uitzondering is de gemeente Amsterdam die al met een eigen aanbesteding in hun oplaadpunten voorziet.
Om op korte termijn aan de toenemende vraag naar oplaadpunten in de gemeenten in de metropoolregio Amsterdam te voldoen heeft MRA Elektrisch een aanbesteding gedaan voor 200 oplaadpunten. Nuon/Heijmans is geselecteerd omdat zij de financieel meest aantrekkelijke aanbieding hebben gedaan. De oplaadpalen worden mogelijk gemaakt door gezamenlijke financiering van het rijk,  de provincies Noord-Holland en Flevoland, de stadsregio Amsterdam en marktpartijen.
Dit is de eerste keer dat overheden en markt door middel van gezamenlijke financiering zorgen voor nieuwe laadpunten. Zo wordt het voor gemeenten eenvoudig en betaalbaar om palen te plaatsen en kan de groei van elektrische auto’s worden gefaciliteerd. Het model is ook toe te passen voor andere regio’s en daar is al veel belangstelling voor .
Aanvullend wordt in de loop van 2013 een Europese aanbesteding georganiseerd voor 800 oplaadpunten. Met in totaal 1.000 oplaadpunten kan de komende jaren worden voldaan aan de vraag naar palen in de provincies Noord-Holland en Flevoland.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.