Ads Top

Stedin stoomnetwerk in Rotterdamse Botlek feestelijk geopend

De Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen (oa duurzaamheid) heeft afgelopen week het Stedin stoomnetwerk officieel in gebruik genomen. Dat deed zij dinsdag 4 juni tijdens een feestelijke ceremonie. Het unieke, kilometers lange netwerk in de Rotterdamse Botlek verbindt stoomleverancier AVR met stoomgebruiker Emerald Kalama Chemical (EKC). Door het netwerk gaan de bedrijven efficiënter om met energie, besparen geld én wordt een aanzienlijke CO2-reductie gerealiseerd.
Op 1 mei 2013 vond het eerste ‘echte’ stoomtransport plaats, nadat in februari 2012 de bouw gestart was. Het stoomnetwerk in de Rotterdamse Haven tussen AVR en EKC is slechts het begin. Stedin kan het stoomnetwerk nog flink uitbreiden en ook tussenliggende bedrijven aansluiten. Hierdoor kan op termijn tot wel 400.000 ton CO2-uitstoot in Rotterdam worden gereduceerd.
Ook in havens en industriegebieden elders in Nederland en wereldwijd kan Stedin door middel van een netwerk voor stoomuitwisseling een belangrijke bijdrage leveren aan een duurzame toekomst. Meer over het Stedin Stoomnetwerk is te vinden op www.stedin.net/stoom.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.