Ads Top

Vraag via een mupi een warmtescan aan!

Sinds kort kunnen Utrechters bij een zogeheten mupi, een verlichte, interactieve reclamezuil, een warmtescan opvragen van hun woning. Deze laat zien of er uit je huis veel warmte weglekt, dus of isolatiemaatregelen zin hebben. De mupi staat de komende week op de hoek van het Vredenburg/Achter Clarenburg. Wethouder De Rijk neemt de mupi vanmiddag symbolisch in gebruik. Vanmiddag wordt ook de tweede voortgangsrapportage van 'Utrechtse Energie!' gepresenteerd, het programma van de gemeente dat initiatieven van bedrijven en bewoners ondersteunt.
Utrecht bruist van de energie-initiatieven, zo blijkt uit de voortgangsrapportage. Buren schaffen samen zonnepanelen aan, scholen wekken voor een hele straat zonne-energie op, supermarkten dekken hun koelkasten af en kantoren besparen grootschalig energie. Op de mupi is ook een filmpje te zien van alle energie-initiatieven in de stad. De mupi komt de komende maanden op acht verschillende plekken in de stad te staan.
Bedrijven werken samen via branches (hotels, winkeliers en de zorgsector) of per gebied zoals bedrijventerrein Lage Weide. Herman Schiltkamp, directeur warmtebouw op Lage Weide: "Een groen en vitaal Lage Weide is van grote waarde voor de stad. Het maakt ons aantrekkelijk als vestigingsplaats voor bedrijven". Ook de kantoren op Rijnsweerd werken samen, vooral bij de ontwikkeling van bodemenergie en energiebesparing.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.