Ads Top

Belastingvrije hybride auto erg in trek (i.m.)

Hoewel de huidige vrijstelling voor een groot deel van de zuinige wagens begin 2014 vervalt, blijken ze nog altijd erg in trek te zijn. De ANWB stelde onlangs nog dat de term "wegenbelastingvrij" als misleidend wordt ervaren door de veranderingen die gaan komen in dit beleid. Dealers en fabrikanten worden verplicht om transparant te zijn hierover in de communicatie naar klanten toe en ze zullen de veranderingen dus moeten aangeven in advertenties en tijdens gesprekken met potentiële kopers. Maar hoe zit het nu eigenlijk met deze vrijgestelde modellen zoals de hybride? Zijn ze echt zo zuinig? En welke voordelen zitten er nog meer aan verbonden?


In de eerste plaats kan er nog tot eind dit jaar geprofiteerd worden van de belastingvoordelen wanneer er wordt gekozen voor een schone en zuinige auto zoals bijvoorbeeld de Honda Insight. Met name voor leasing is dit interessant omdat er tot die tijd nog 0 procent bijtelling geldt. Het belastingvoordeel voor werknemers met een ruim salaris kan daardoor al gauw oplopen tot meer dan 1000 euro per jaar.

Wie zijn hybride of elektrische auto voor 1 januari 2014 op kenteken heeft staan, kan 5 jaar lang zonder bijtelling rijden. Om van de vrijstellingsregeling te kunnen profiteren, dient de uitstoot van het voertuig minder te zijn dan 50 gram CO2. Is de auto niet voor deze datum op kenteken gezet dan geldt de nieuwe bijtellingsregeling die 7 procent bedraagt. Echter, elektrische auto’s en andere auto’s met geen of een zéér lage emissie kunnen belastingvoordeel op doen tot tenminste 2015. Schone auto's die, in tegenstelling tot leasen enkel voor privégebruik worden aangeschaft, krijgen tot 2015 belastingvoordeel.

Dat hybride rijden erg in trek is, blijkt uit het feit dat veel merken te kampen hebben met leveringsproblemen om aan de groeiende vraag te voldoen. Autofabrikanten doen er echter alles aan om voor 1 januari zoveel mogelijk groene modellen op de markt te brengen zodat klanten nog kunnen profiteren van de 0 procent bijtelling.

 

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.