Ads Top

Dit is het moment om je woning te verduurzamen! (i.m.)

Wie vandaag de dag een nieuw energiecontract wil afsluiten, zal zich een hoedje schrikken. De energietarieven zijn gigantisch gestegen en het einde van de prijsstijgingen is ook nog niet in zicht. Als jij de eindjes niet of nauwelijks meer aan elkaar weet te knopen, dan ben je daarin bij lange na niet de enige. Wie ineens honderden euro’s per maand meer moet betalen, kan snel in de problemen komen. Dit is daarom het perfecte moment om te kijken hoe je je woning kunt verduurzamen. Je kunt namelijk je huis isoleren zodat je veel minder energie hoeft te gebruiken om je woning te verwarmen. Zet je vervolgens de verwarming ook nog eens een graadje lager, dan kun je al heel snel een forse besparing genereren.

Waar moet je beginnen met isoleren?

Een woning isoleren kan op heel veel manieren. Geen wonder dat niet iedereen gelijk weet waar die moet beginnen. Een goede tip is daarom om de grootste oppervlakten eerst aan te pakken. Denk hierbij aan de vloeren, het dak en de muren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor spouwmuurisolatie. Huizen die de afgelopen honderd jaar zijn gebouwd, hebben vaak een spouwmuur en die kunnen veel warmte uit je woning laten ontsnappen omdat zij een lege ruimte hebben. Je kunt deze ruimte met isolerend materiaal opvullen waardoor warmte veel langer in je woning blijft hangen en jij meer geld overhoudt aan het einde van de maand.

Is isoleren een goede investering?
Je woning isoleren is al heel vaak een heel goede investering gebleken. Niet alleen zorg je ervoor dat je eigen maandlasten naar beneden gaan, de investering verdient zichzelf ook terug. Het isolatiebedrijf kan je laten zien hoelang het exact duurt voordat je jouw investering terugverdiend hebt, maar doorgaans ligt deze periode rond de vijf jaar. Bovendien vermeerder je door het aanbrengen van isolatie ook de waarde van je woning. Op die manier bespaar je niet alleen geld, maar creëer je ook meerwaarde en wellicht zelfs overwaarde. Bekijk daarom eens waar jij wilt beginnen zodat je ook geld kunt gaan besparen.

Heb jij advies nodig?
Als leek kan het soms lastig zijn om in te schatten waar je echt grote besparingen kunt genereren in je huis. Het is daarom aan te raden om eens met een expert door je woning te gaan om te kijken waar je het beste isolatie kunt laten aanbrengen. Vaak kan een expert je ook goed vertellen of je misschien ook subsidie kunt aanvragen in jouw gemeente. Op die manier kun je nog meer uit je isolatie halen en heb je je investering nog sneller terugverdiend. Neem daarom een keer contact op met een gerenommeerd isolatiebedrijf en kijk eens welke soorten isolatie voor jouw woning het meest interessant zijn.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.