Ads Top

ADO Den Haag verduurzaamt stadion met energieopslag

De combinatie van een laadplein voor elektrische voertuigen en energieopslag zorgt ervoor dat bezoekers van het Cars Jeans Stadion in Den Haag hun elektrische voertuigen met maximaal vermogen uit duurzame bronnen kunnen opladen. Alfen levert dit volledig geïntegreerde project aan haar opdrachtgever Scholt Energy Control in samenwerking met netbeheerder Stedin en de gemeente Den Haag. Het project zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 operationeel zijn.

Overdag wordt er in het ADO Den Haag voetbalstadion zelf energie opgewekt met behulp van de zonnepanelen op het dak. Deze energie is vooral nodig om het stadion 's avonds te verlichten, maar ook om het toenemende aantal elektrische voertuigen van de bezoekers op te laden. Met het energieopslagsysteem van Alfen kan de zonne-energie die overdag wordt opgewekt 's avonds voor elektrische voertuigen worden gebruikt.

Alfen zal een laadplein bestaande uit 20 oplaadpunten voor elektrische voertuigen leveren aan de gemeente Den Haag, met een geavanceerd load balancing-platform voor optimaal gebruik van de bestaande aansluiting op het elektriciteitsnetwerk. Dit laadplein zal direct worden aangesloten op Alfen’s energieopslagsysteem. Alfen zal ook een platform leveren om het systeem op afstand te kunnen monitoren en zal daarnaast het systeem koppelen aan duurzame energiebronnen en Stedins elektriciteitsnet.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.