Ads Top

Sporthal Loevenhoutsedijk energieneutraal en aardgasvrij

De sporthal op sportpark Loevenhoutsedijk wordt energieneutraal en aardgasvrij. Utrecht heeft de ambitie om de stad zo snel mogelijk van het gas af te krijgen en bouwt daarom sinds de zomer geen gebouwen meer met aardgas. De bouw van de hal is deze week gestart en is naar verwachting in juli klaar, waarna de hal in augustus in gebruik kan worden genomen.

De hal zal voornamelijk gebruikt worden door het nabijgelegen Trajectum College en korfbalvereniging Synergo. In de vrije uren kan de sporthal ook gehuurd worden door andere sportorganisaties. De sporthal heeft een afmeting van 24x44x7 meter en is geschikt voor bijna alle binnensporten. Toeschouwers kunnen terecht op de tribune, die plaats biedt aan 250 mensen. In het gebouw krijgt Synergo een eigen sportpaviljoen, met zicht op zowel de velden als de sporthal.

Om de sporthal er niet als een 'dichte doos' te laten uitzien, heeft de architect gekozen voor transparante geveldelen en een bijzondere kleurvlakverdeling. Omdat de hoofdingang niet aan de kant van de Loevenhoutsedijk ligt, maar aan de kant van de korfbalvelden, is veel aandacht besteedt aan het aantrekkelijk en overzichtelijk maken van de sportparkentree. Hiervoor is zelfs een nieuwe brug aangelegd, die bovendien een scheiding tussen autoverkeer en fiets en voetgangersverkeer mogelijk maakt. Dat komt de veiligheid van de bezoekers ten goede.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.