Ads Top

Zonnepanelen op stadskantoor Delft

Een dezer dagen heeft het college van b&w van Delft besloten het dak van het stadskantoor gratis beschikbaar te stellen voor energiecoöperatie Deelstroom Delft. Deelstroom Delft mag er zonnepanelen plaatsen die Delftenaren groene stroom gaan leveren.

De gemeente Delft vindt het opwekken van duurzame energie belangrijk en stelt het dak daarom gratis beschikbaar. Nu is het aan Deelstroom Delft om dit project verder te organiseren. Het zal gaan om circa 300 panelen, goed voor 80.000 kWu – daarmee kunnen 25 huishoudens van stroom worden voorzien.

De leden van Deelstroom Delft zijn blij met hun eerste coöperatieve zonnepanelendak in Delft, bovenop het stadskantoor. Centraal in de stad, waardoor alle huishoudens van Delft mee kunnen doen. “En dit is pas het begin, de weg is vrij om nog veel meer daken op deze manier tot zonnecentrales te maken! Het is hopelijk het eerste project in een lange reeks", zegt Wouter Deen, medeoprichter van Deelstroom Delft.

Deelstroom Delft zal op het stadskantoor zonnepanelen plaatsen die stroom gaan leveren aan inwoners uit Delft. Hiervoor krijgt Deelstroom  Delft tot de zomer 2018 de tijd. Door het dak beschikbaar te stellen, wil de gemeente laten zien dat energie opwekken in de eigen omgeving mogelijk is, het is een voorbeeld voor andere dakeigenaren.

Deelstroom Delft is een initiatief van een aantal enthousiaste inwoners van Delft. Deze Delftse energiecoöperatie wil gezamenlijk duurzame energieprojecten in de stad realiseren en daar zoveel mogelijk Delftenaren bij betrekken. Het eerste project komt op het dak van het stadskantoor, daarna moeten er meer projecten volgen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.