Ads Top

Lightsource en BP bundelen hun krachten

Lightsource en BP hebben bekendgemaakt dat ze een strategisch partnership zullen opzetten. Het partnership combineert de ervaring van het bedrijf Lightsource in de ontwikkeling en het beheer van zonne-energieprojecten met de omvang en het netwerk van BP om de verdere, wereldwijde groei van Lightsource te versnellen.

BP zal een belang van 43 procent in Lightsource verwerven voor een investering van 200 miljoen dollar over een periode van drie jaar. Het grootste deel van de investering zal gebruikt worden voor de financiering van de uitbreiding van het wereldwijde portfolio van Lightsource. De naam van het bedrijf wordt veranderd in Lightsource BP. Daarnaast krijgt BP twee zetels in de directie.

Lightsource startte in de zomer van dit jaar met zijn activiteiten in Nederland vanuit een kantoor in Amsterdam.

Lightsource richt zich op ontwikkeling, de acquisitie en het beheer van grootschalige zonne-energieprojecten en slimme energie-oplossingen. Het bedrijf heeft tot nu toe 1,3 GW aan eigen zonne-energieprojecten ontwikkeld en beheert naar schatting wereldwijd zo’n 2GW met langetermijnovereenkomsten en onderhoudscontracten. Met die totale capaciteit aan zonne-energie kan een half miljoen woningen van stroom voorzien worden.

Het belang in Lightsource BP is een aanvulling op de bestaande activiteiten van BP in de alternatieve energie, die onder meer windenergie, biobrandstoffen en bio-energie omvatten. BP Wind Energy heeft belangen in onshore windenergieprojecten in de Verenigde Staten met een totale energie-opbrengst van 2,3 GW. BP Biofuels heeft grote fabrieken in Braziliё, die zo’n 800 miljoen liter ethanol per jaar produceren en schone energie leveren voor de Braziliaanse energievoorziening.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.