Ads Top

Solarus 'vliegend van start' in tweede crowdfunding

De producent van een hybride solar PV-T systeem biedt particulieren naar eigen zeggen een unieke investeringsmogelijkheid. Het kapitaal dat uit deze investeringen wordt verkregen, zal het bedrijf inzetten om groei te realiseren en haar flexibele business model wereldwijd te implementeren.

Na de crowdfunding van vorig jaar biedt Solarus het grote publiek hiermee een nieuwe mogelijkheid in het bedrijf te investeren. De huidige campagne is eind november al voor de inner circle van Solarus van start gegaan en heeft inmiddels al 200.000 euro opgeleverd. Net als bij de vorige crowdfunding, de meest succesvolle aandelen crowdfunding in 2016, wordt de campagne gefaciliteerd door Symbid. Deze crowdfunding is onderdeel van een grotere investeringsronde met daarin nieuwe grote investeringsfondsen die naar verwachting begin 2018 wordt afgesloten.

Solarus heeft dit jaar grote ontwikkelingen doorgemaakt. Met het nieuwe kapitaal van 6,7 miljoen euro dat voortkwam uit de crowdfunding van 2016 en investeringen van grote investeerders, waaronder het ForestEffect Fund en NASACA, heeft het bedrijf zijn productielijn verder kunnen automatiseren en het commerciële team uitgebreid met drie professionals.

De hybride PowerCollector van Solarus is gepatenteerde collector die tot drie keer meer energie oplevert dan conventionele PV-panelen. Deze zogenoemde C-PVT systemen hebben een piekprestatie van 750W/m2. Dit is de hoogste opbrengst van zonne-energie in de markt. In situaties waar een permanente behoefte is aan warmte (en/of koeling) is Solarus PowerCollector naar eigen zeggen uiterst concurrerend met een terugverdientijd van 3 tot 7 jaar. Het systeem wordt veelvuldig geïnstalleerd op hotels, ziekenhuizen, sport/wellness centra, (voedsel-) procesindustrie, kantoren, woonprojecten en huizen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.