Ads Top

Ze doen het: de zonnepanelen op station Eindhoven

De 1900 zonnepanelen op de monumentale perronoverkapping van station Eindhoven zijn in werking gesteld. Vanaf nu wordt minimaal 60 procent van het jaarlijkse energieverbruik door ProRail op dit station opgewekt met panelen. Een gigantische energiebesparing!

Het eerste paneel werd in oktober op zijn plek gelegd door projectmanager Sonja Sanders van ProRail samen met directeur Niek Bink van aannemer Bink Solar. Daarna is het dak in sneltreinvaart vol gelegd met panelen.

ProRail verbruikt op station Eindhoven jaarlijks 775.000 kWh. Dat staat gelijk het verbruik van zo’n 220 huishoudens. De 1.900 panelen leveren minimaal 450.000 kWh oftewel het verbruik van zo'n 130 huishoudens. Als er meer energie wordt opgewekt dan ProRail nodig heeft, gaat het overschot naar NS. Vakdeskundige Robin Schipper legt uit: “We hebben gekeken naar het totale verbruik van NS en ProRail. De verbruiken worden geregistreerd in twee hoofdmeters. We hebben uitgezocht wie op welk moment hoeveel energie nodig heeft. Het uitgangspunt is om de opgewekte energie direct te gebruiken voor bijvoorbeeld de roltrappen, liften en bewegwijzering."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.