Ads Top

Stedin neemt elektrische deelauto’s van Greenwheels in gebruik

Netbeheerder Stedin heeft haar eerste volledig elektrische deelauto’s van Greenwheels in gebruik genomen. Het gaat om eerste lichting van twaalf Renault ZOE’s. Stedin verwacht gaandeweg een substantieel deel van haar zakelijk vervoer te faciliteren meer EV deelauto’s. De ZOE’s komen op de verschillende locaties van de netbeheerder te staan, zodat medewerkers ze kunnen gebruiken om naar afspraken met klanten te gaan. De ingebruikname van de ZOE’s is voor Stedin een eerste stap in het volledig verduurzaming van het wagenpark in 2020.

Naast de verduurzaming van het eigen wagenpark zet Stedin in op vergroten van het gebruik van het openbaar vervoer en de inzet van deelauto’s. Greenwheels is al 22 jaar een specialist in deelauto’s en is daarom een logische partner voor Stedin. Bovendien kunnen alle medewerkers van Stedin ook gebruik maken van alle 1.700 bestaande Greenwheels-auto’s in Nederland. ,,We hebben ingezet op het laagdrempelig aanbieden van een duurzaam vervoer”, aldus Gertjan Sybrandi, Hoofd Facilitaire Services & Mobiliteit. ,,Zowel de elektrische auto’s van Stedin als de 1.700 Greenwheels auto’s in het land zijn eenvoudig te reserveren en te openen met een app  of met de eigen medewerkerspas van Stedin. Daarnaast ontzorgt Greenwheels ons volledig in het beheer van de auto’s en de gebruikers.”

Met circa 2.100 bedrijfswagens heeft Stedin, op de hulpdiensten na, het grootste wagenpark van de Randstad. Daarnaast reizen vele medewerkers iedere dag van en naar kantoor en hebben afspraken buiten de deur. Dat doen ze voornamelijk in stedelijk gebied. Daarom wil Stedin met de keuze voor schoon vervoer de CO2-uitstoot terugdringen en bijdragen aan schonere lucht in de Randstad.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.