Ads Top

De populairste hybride auto’s van 2017

Het aanbod aan elektrische en hybride auto’s wordt steeds groter. Mede door alle berichten over klimaatopwarming, heeft de overheid al jaren geleden besloten het rijden met een milieuvriendelijke auto fiscaal te stimuleren. Helaas is dit sinds vorig jaar alleen van toepassing op 100% elektrische auto’s. Maar rijden in een hybride auto, is nog steeds vele malen zuiniger en milieuvriendelijker dan met een 100% brandstofauto.

Wat is een hybride auto?

Een hybride auto maakt voor de aandrijving gebruikt van een elektrische motor en een verbrandingsmotor. Hierbij is onderscheidt te maken tussen full-hybride auto’s en parallel-hybride auto’s. Bij full-hybride wordt een lege elektrische motor weer opgeladen door de benzinemotor. Bij parallel-hybride auto’s vervangt de verbrandingsmotor de elektrisch motor, wanneer deze leeg is. Daarnaast komen er steeds meer plug-in hybride auto’s. Dit zijn auto’s waar de elektrische motor extern wordt opgeladen, dus gewoon via een stopcontact. De plug-in hybrides vervangen steeds meer de conventionele hybride auto’s.

De populairste hybride auto’s van 2017

1. Hyundai IONIQ Hybrid
De Hyundai heeft een elektromotor van 43 pk en een verbrandingsmotor van 105 pk, gezamenlijk 141 pk. Hyundai heeft deze auto in drie versies uitgebracht: de hybride, de plug-in en de elektrische versie. Deze auto heeft een automatische transmissie en is voorzien van Apple CarPlay.

2. Peugeot 308 R Hybrid
Deze Peugeot heeft een twee elektromotoren van 115 pk en een brandstofmotor van 270 pk. Een totaal vermogen van maar liefst 500 pk en een versnellingsbak van 6 versnellingen, maakt deze Peugeot tot een sportieve hybride auto.

3. Toyota Yaris 1.5 VVT-i Hybrid
De Toyota Yaris Hybride auto is de goedkoopste in zijn soort. Voor minder dan € 20.000,- kan je deze auto al voor de deur parkeren. Deze leuke kleine auto is ideaal te gebruiken als een zuinige stadsauto met een totaal vermogen van ruim 100 pk. De elektromotor heeft 61 pk en de verbrandingsmotor is voorzien van 74 pk.

4. Ford Mondeo Hybrid
De oude vertrouwde Ford Mondeo is nu ook beschikbaar in een hybride versie. De brandstofmotor had al het kenmerk EcoBoost gekregen, maar wordt nu bijgestaan door een elektromotor van 48 pk. Totaal zit deze gezinsauto op een vermogen van 187 pk. De Ford Mondeo is een vertrouwde auto, maar dan met een nieuw milieuvriendelijke aanpassing onder de motorkap.

5. Kia Niro Plug-in Hybrid
De Kia van het type Crossover is een prachtige auto met veel bagageruimte. Het maximale vermogen van deze Kia is 141 pk, gebruikmakend van een versnellingsbak met 6 versnellingen. Deze Kia laad je op via de stekker.

Het aanbod van hybride auto’s is nog steeds groeiende, al worden veel modellen ook vervangen door volledig elektrisch aangedreven motoren. Een en ander hangt af in hoeverre benzinemotoren in de toekomst worden verboden en de ontwikkeling van accu’s voor elektrische auto’s.

Bekijk hier de mogelijkheden om een tweedehands Peugeot auto te kopen.

1 opmerking:

  1. Ik bestel de Castrol mast en aanverwante producten mixen meestal reserveonderdelen voor mijn Nissan SUV 2014. Een betrouwbare leverancier met wie ik meer dan een jaar werk https://www.motor-doctor.nl/ stuurt mij reserveonderdelen met DHL-koeriers. Het is erg handig omdat voor het vervoer van reserveonderdelen zoals een bumper of het bandenpakket, ik de truck moet huren. Bovendien zijn reserveonderdelen origineel en maak ik gezamenlijke aankopen met vrienden uit de garage, meestal meer dan 300 - 400 euro per bestelling, en dit is uiteindelijk ook een goede besparing.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.