Ads Top

Greenchoice duizendste deelnemer circulair geld

Duurzame energieleverancier Greenchoice is deze maand verwelkomd als duizendste deelnemer van Circuit Nederland. Circuit Nederland is een snelgroeiend netwerk van bedrijven en particulieren die een eigen betaalmiddel, circulair geld, gebruiken voor onderlinge transacties. Greenchoice is lid geworden van United Economy, één van de bij Circuit Nederland aangesloten initiatieven. United Economy is een coöperatie waarin duurzame organisaties elkaar betalen met de circulaire munt United. Organisaties als Triodos Bank en Kyotolease gingen Greenchoice in dit netwerk al voor.

Over het algemeen worden bedrijven lid van Circuit Nederland om lokale handel te stimuleren en zo onnodig transport te vermijden. En ook om voor de eigen regio met een eigen regionale munteenheid meer kansen en omzet te creëren. Voor Greenchoice is de deelname aan circulair geld vooral ingegeven vanuit de duurzame missie om Nederland steeds groener te maken. De duurzame partijen binnen het netwerk United Economy betalen elkaar met de circulaire munt United. Eén United staat gelijk aan één euro. Zo bouwen de partners binnen het netwerk samen aan een eerlijke, sociale en groene economie.

Als eerste stap zal Greenchoice met enkele bedrijven binnen United Economy onderzoeken hoe zij hun energierekening kunnen gaan betalen met de United. Als dat naar tevredenheid werkt, kunnen ook andere bedrijven van United Economy gaan betalen met de circulaire munt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.