Ads Top

Volta Limburg en Essent starten proef met slimme boiler

Volta Limburg en Essent zijn bij vijftig huishoudens in Limburg een proef met een slimme boiler gestart. De eerste slimme boilers zijn eind november geplaatst.

De huishoudens doen mee aan een proef om water in de boiler automatisch op te warmen als er een overschot aan zonne- en windenergie op het elektriciteitsnet beschikbaar is. Door dit slimme opwarmen kan elektriciteit efficiënter worden benut. Volta Limburg en Essent werken voor de proef samen met Itho Daalderop, producent van de Green Energy Smartboiler. Zowel huiseigenaren, energieleveranciers als netbeheerders hebben voordeel bij het gebruik van slimme boilers. Huiseigenaren kunnen besparen op hun energierekening en energieleveranciers en netbeheerders kunnen vraag en aanbod van elektriciteit beter afstemmen op elkaar.

Een elektrische boiler gebruikt elektriciteit om water te verwarmen en op te slaan. Dit warm water wordt gebruikt voor tapwater in de keuken en tijdens het douchen. Volta Limburg en Essent testen of de slimme elektrische boiler vaker kan worden opgewarmd op momenten dat de zon schijnt of de wind waait. In het geval van de Smartboiler levert het tussentijds opwarmen met deze energieoverschotten een energiebesparing op, omdat de elektriciteitsoverschotten anders niet zouden worden gebruikt. Zo wordt duurzame energie optimaal gebruikt, zonder dat dit invloed heeft op het comfort in huis.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.