Ads Top

Onderzoek naar energietransitie in Haarlem-Noord

In Haarlem start een onderzoek vanuit het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat naar de energietransitie in Nederland. Het begint op 22 november en loopt door tot en met 5 december 2017. De start is in de Planetenwijk. Afhankelijk van het verloop is er een vervolg in de Indische Buurt. De enquêtes worden aan de deur afgenomen.

Nederland gaat aardgasvrij wonen. Haarlem wil in 2040 al aardgasvrij. We moeten op zoek naar nieuwe manieren om onze huizen te verwarmen, te koken en te douchen. De overgang naar aardgasvrij wonen leidt tot veranderingen in huis. De gemeente helpt in het zoeken naar de juiste oplossing per wijk en betrekt bewoners bij keuzes.

Omdat we nog weinig ervaring hebben met het aardgasvrij maken van bestaande wijken wil het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat onderzoek doen naar de energietransitie in Nederland. Ook de gemeente Haarlem wil inzicht in de meningen, ervaringen en visie van de bewoners en ondersteunt deze anonieme enquête.

In Haarlem loopt het onderzoek van 22 november tot en met 5 december. De enquêtes worden aan de deur afgenomen in de Planetenwijk en eventueel in de Indisch Buurt. Wat weten Haarlemmers af van de energietransitie? Hoe willen de bewoners informatie hierover ontvangen en wat moeten bewoners doen om hun huizen te verduurzamen? Met zijn allen willen we van fossiele brandstoffen af en overstappen op duurzame energiebronnen.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.