Ads Top

Vorm het energielandschap van de toekomst

Executive Education van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) en het Erasmus Centre for Future Energy Business introduceren een nieuw, driedaags managementprogramma voor managers in de energiesector: 'Future Energy Business, Smart Grid Fundamentals'. Deelnemers worden in het programma voorbereid om door het energielandschap van de toekomst te navigeren.
Het programma evalueert het huidige en toekomstige energielandschap op basis van actuele gegevens uit de sector en business cases. Er wordt antwoord gegeven op vragen als: zullen bestaande nutsbedrijven de huidige energietransitie overleven? Wat zijn de opkomende bedrijfsmodellen die we wereldwijd zien? Wat zijn rationele innovaties op het gebied van slimme netwerken, gezien de onzekerheden in de markt? Welke instrumenten zijn beschikbaar voor energieanalyse? Deze en andere vragen zullen worden beantwoord.
Het programma 'Future Energy Business, Smart Grid Fundamentals' start op 10 december 2013. Hoofddocent is Wolf Ketter, professor in Next Generation Information Systems aan RSM. Hij is oprichter en wetenschappelijk directeur van het Erasmus Energy Forum en het Erasmus Centre for Future Energy Business, dat efficiënte en duurzame energienetwerken voor de toekomst mogelijk wil maken. Professor Ketter geeft ook leiding aan Power TAC, een nieuwe TAC-competitie over energiedetailhandel. Sinds 2011 is hij tevens voorzitter van de denktank IEEE Task Force voor energiemarkten. Wolf Ketter is een gerenommeerd spreker op het gebied van energie en sprak o.a. op Scandinavian Energy Conference Harvard University, University of Minnesota, University of Liverpool, TU Delft en bij bedrijven als BMW, Daimler, E.ON, Eneco, IBM, Microsoft en Siemens.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.