Ads Top

Meest transparante universiteit over duurzaamheid

Wageningen UR is van alle Nederlandse universiteiten het meest transparant over hoe duurzaam onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering zijn. Op de Transparantiebenchmark 2013 scoort Wageningen UR wéér beter dan vorig jaar, toen het in de categorie Universiteiten ook al de lijst aanvoerde. De Transparantiebenchmark, opgesteld door het Ministerie van Economische Zaken, verscheen op 21 november 2013.
In het jaarverslag van 2012 legde Wageningen UR niet alleen de financiële cijfers vast, maar ook hoe de organisatie scoort op duurzaamheid. Onderzoek, onderwijs en bedrijfsvoering werden allemaal langs de duurzaamheidslat gelegd en daarover is uitgebreid verslag gedaan volgens de richtlijnen van het Global Reporting Initiative. Dit alles maakt dat Wageningen UR 159 punten scoort (op een schaal van 200) op de Transparantiebenchmark 2013. Van alle bedrijven in Nederland neemt Wageningen UR de 66e positie in op deze lijst; in de categorie Universiteiten staat het eerste.
Volgend jaar hoopt Wageningen UR nog hoger te scoren op de Transparantieladder. Fennet van de Wetering, Duurzaamheidscoördinator van Wageningen UR: "In het Jaarverslag 2012 hebben we opgeschreven hoe we denken over duurzaamheid/maatschappelijk verantwoord ondernemen en wat we er aan doen. We zijn nu bezig om ook de maatschappelijke betrokkenheid beter vast te leggen door in het verslag van 2013 bijvoorbeeld aandacht te besteden aan dilemma’s en dialogen die we hebben met betrokkenen."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.