Ads Top

Met ‘smappee’ meer grip op energieverbruik in huis


Of het nu gaat om de lamp op gang, de televisie, de computer of de kruimeldief: iedereen weet inmiddels dat energieverspilling zonde is en dat je elektrische apparaten beter niet op stand-by kunt laten staan. Maar dat bijvoorbeeld het sluimerverbruik in huis gemakkelijk kan oplopen tot 200 euro per jaar, daar staat de gemiddelde consument geen seconde bij stil. Om grip te krijgen op de grote en kleine stroomvreters in huis brengen onze zuiderburen smappee naar Nederland. Een intelligente energiemonitor die jou, via een app op smartphone en tablet, inzage geeft in je eigen energieverbruik.
Eenvoudig én intelligent
Smappee laat zich zeer eenvoudig in huis installeren met één sensor die om de hoofdkabel wordt geklemd in de meterkast. En omdat ieder apparaat een eigen ‘storingspatroon’ heeft, meet smappee vanaf dat ene punt niet alleen het totale energieverbruik in huis, maar herkent hij ook het verbruik van de apparaten afzonderlijk. Deze gegevens zijn via de smappee-app direct zichtbaar op smartphone en tablet. Zo zie je precies of er nog per ongeluk ergens lampen branden of dat er een spelcomputer aan staat, maar ook welke apparaten de meeste stroom verbruiken.
De smappee energiemonitor is per direct verkrijgbaar via de smappee e-shop tegen een adviesprijs vanaf 169 euro inclusief BTW. Voor de versie inclusief het monitoren van zonnepanelen betaal je slechts 30 euro extra.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.