Ads Top

Baas wint Enexis Contractor Safety Award 2013

"Het is machtig om hier te staan. Zeker als je bedenkt dat we zo'n 2,5 jaar geleden aan een schier onmogelijke opdracht leken te zijn begonnen". Algemeen directeur Tiemen Schra van aannemer Baas uit Capelle aan den IJssel toonde zich enorm verheugd toen hij op woensdag 27 november uit handen van Maarten Blacquière, lid van de Raad van Bestuur van Enexis, de Enexis Contractor Safety Award kreeg overhandigd. De prijs, die kan worden gezien als een aanmoedigingsprijs, werd zes jaar geleden door Enexis in het leven geroepen. De andere genomineerde dit jaar was Visser & Smit Hanab regio Noord.

De Enexis Contractor Safety Award wordt jaarlijks door Enexis uitgereikt aan de aannemer die het beste presteert op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu. Op basis van de DART-rate en input vanuit de regio zijn tien aannemers geselecteerd. Uiteindelijk zijn op basis van motivatie en het ongevalsonderzoek twee aannemers geselecteerd: Visser & Smit Hanab regio Noord en Baas B.V. Deze twee zijn de afgelopen tijd in een cultuurmeting beoordeeld op onder meer het gebied van HSE en op basis van input vanuit de regio waar de bedrijven werkzaam met daaraan toegevoegd een jurybeoordeling.

Juryvoorzitter Maarten Blacquière noemde tijdens de prijsuitreiking van de award de keuze tussen de twee genomineerde bedrijven "een lastige vraag". "Want veiligheid staat bij zowel Visser & Smit Hanab regio Noord als bij Baas op een hoog plan of zijn op een hoog plan gebracht. De nominatie is voor beide bedrijven is dan ook een compliment." Uiteindelijk koos de jury toch voor Baas. "Het inspireert Enexis enorm dat deze aannemer is vertrokken vanuit de missie ongevallen te voorkomen. Bovendien laat het zien dat veiligheid niet alleen geld hoeft te kosten, maar ook geld kan opleveren", aldus Blacquière.

Baas is een aannemer die in Noord en Zuid werkzaam is bij het aanleggen en monteren van kabels en leidingen voor de infrastructuur van Enexis. Baas werkt solo voor Enexis of gecombineerd met opdrachten van andere partijen, zoals bijvoorbeeld waterleidingbedrijven. Tiemen Schra benadrukte tijdens de prijsuitreiking de belangrijke rol van de medewerker in het kader van veiligheid. De toekenning van de Enexis Contractor Safety Award ziet hij dan ook als een grote stimulans. "Wij danken deze mooie award aan de enorme steun van alle collega's en gaan zeker door op de weg die we zijn ingeslagen."

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.