Ads Top

Doe mee aan groepsaankoop zonnepanelen Haarlem

Haarlem en 21 andere gemeenten in Noord-Holland doen mee aan een gezamenlijke groepsaankoop van zonnepanelen onder de naam SamenZonneEnergie. Alle huis(en dak)- eigenaren in deze gemeenten kunnen zich van 14 oktober t/m 13 november 2013 gratis en vrijblijvend inschrijven voor deze groepsaankoop.
Dit is de derde gezamenlijke actie sinds vorig jaar. De eerste twee acties in Noord-Holland hebben samen bijna 40.000 zonnepanelen opgeleverd in de provincie. In Haarlem leverde dit 4000 zonnepanelen op.
Door de vraag naar zonnepanelen te bundelen en aan te bieden in een veiling wordt het aanschaffen van zonnepanelen financieel nog aantrekkelijker. Particulieren die zonnepanelen aanschaffen om in hun eigen energiebehoefte te voorzien, kunnen vijftien procent van het aankoopbedrag terugkrijgen. Dit doe  je door subsidie aan te vragen.
Haarlem wil met de groepsaankoop inwoners stimuleren en faciliteren zonnepanelen aan te schaffen om daarmee hun eigen duurzame elektriciteit op te wekken. Daarmee wordt het aandeel duurzaam opgewekte energie verhoogd en komt Haarlem weer een stukje dichter bij de doelstelling klimaatneutraal in 2030.
De groepsaankoop wordt georganiseerd door iChoosr. Inwoners en bedrijven kunnen zich inschrijven en een voorkeurspakket kiezen. Na de inschrijfperiode worden deze gegevens gebundeld en geveild onder de deelnemende leveranciers. Op 14 november vindt de veiling plaats. De leveranciers voldoen aan strenge voorwaarden. Het beste bod uit de veiling wordt aan alle deelnemers aangeboden. De deelnemers worden goed geïnformeerd, zodat ze weloverwogen kunnen beslissen. Als deelnemers het aanbod accepteren, verzorgt de winnende leverancier de levering en installatie van de zonnepanelen.
Op www.zonatlas.nl/haarlem/ kunnen inwoners bekijken of hun dak geschikt is. Haarlemmers met een monumentaal pand of woonachtig in beschermd stadsgezicht kunnen op www.degroenemug.nl/zonnepanelen terecht voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.