Ads Top

Met de energieveiling bent u het haasje

Alle huishoudens opgelet: er staan weer energieveilingen op de rol. Dat betekent dat er gevaar dreigt voor uw portemonnee. Organisaties als de Consumentenbond, Vereniging Eigen Huis en de ANWB organiseren deze veilingen onder het mom van prijsvoordeel voor de burger. Zelfs de Telegraaf, een concern in zwaar weer, gaat zich nu bezighouden met energieveilingen. Dat initiatief komt nadat deze krant afgelopen voorjaar stevig inhakte op de dure energieveilingen.
DONG Energy laat u het ware gezicht zien van de energieveiling. Het beloofde prijsvoordeel van zo’n veiling is niet voor u, maar vooral voor de organisatie die de veiling organiseert. Die krijgt gemiddeld 80 euro per overstapper. Voor u dreigt er juist een onverwacht hoge energierekening.
Wat gebeurt er met u? Door middel van de energieveilingen proberen met name consumentenorganisaties zoals de Consumentenbond de energiemaatschappijen onder druk te zetten om hun tarief te laten zakken. Leden van de organisaties kunnen zich inschrijven voor de veiling en vervolgens krijgen energieleveranciers de kans om tegen elkaar op te bieden en nieuwe klanten met scherpe tarieven te lokken.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.