Ads Top

Nederlandse technologie in het zonnetje

Nederlandse technologie gaat in Qatar gebruikt worden voor het ontwikkelen en produceren van zonnepanelen. Onder toeziend oog van minister Kamp van Economische Zaken (EZ) sloten verschillende Nederlandse bedrijven zondag 24 november 2013 miljoenencontracten in Qatar.
'In de helft van alle zonnepanelen die wereldwijd wordt gemaakt, zit een stukje Nederlandse techniek. We lopen voorop in deze sector', aldus minister Kamp. 'Dankzij deze contracten rollen hier over een paar maanden nog meer zonnepanelen van de band met Nederlandse technologie.'
Het Nederlandse bedrijf Eurotron gaat de komende maanden voor miljoenen euro’s een high-tech productielijn bouwen voor een Qatari fabrikant van zonnepanelen. De machines kunnen dankzij de Nederlandse technologie een nieuw type zonnepaneel produceren, dat efficiënter is dan de huidige generatie.
Het nieuwe type zonnepaneel is een vinding van Energie Centrum Nederland (ECN) en haalt tot 10% meer energie uit zonlicht dan de huidige panelen. ECN tekende vandaag een contract voor het oprichten van een onderzoekinstituut in Qatar voor de ontwikkeling van zonnepanelen die gebruikt kunnen worden in woestijngebieden.
De komende dagen bezoekt Kamp samen met 28 Nederlandse ondernemers en kennisinstellingen nog meer bedrijven in Qatar en Abu Dhabi. Het bezoek richt zich op de kansen voor Nederlandse ondernemers op de groeiende afzetmarkt in de Golfstaten. De meereizende Nederlandse bedrijven zijn voornamelijk actief op het gebied van energie en infrastructurele projecten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.