Ads Top

Grootste zonnedak van Amsterdam bij de RAI

Met de plaatsing van 1.632 zonnepanelen wordt de komende weken op Hal 8 van Amsterdam RAI het grootste zonnedak van Amsterdam gerealiseerd. De zonnepaneleninstallatie levert 360.000 kilowattuur, en is vergelijkbaar met de jaarlijkse elektriciteitsvoorziening van 140 Amsterdamse huishoudens. De zonnepanelen zorgen voor een CO2-reductie van zo’n 150 ton per jaar. Amsterdam RAI investeert daarmee in duurzame opwekking om haar positie als internationaal toonaangevend beurs- en congrescentrum te versterken. Begin 2014 worden de zonnepanelen officieel in gebruik genomen.
Energiepartner Nuon realiseert samen met Oskomera Solar Power Solutions het zonnedak op de RAI. Nuon levert al stadswarmte en energie aan de RAI, waarbij de CO2 uitstoot voor de levering van elektriciteit en gas volledig wordt gecompenseerd. Ruim 60% van het dakoppervlak op het 12.000 m2 grote dak wordt voorzien van panelen. Dat is wat maximaal mogelijk is qua belasting van het dak in verband met de dakconstructie en het gebruik voor rigging bij evenementen.
Met de zonnepanelen op de grootste hal van het RAI-complex is een langjarige investering gemoeid van 500.000 euro. Dit wordt gefinancierd door Triodos Bank, huisbanken Deutsche Bank en Rabobank Amsterdam en een lening van het Amsterdams Investeringsfonds. Het fonds van de gemeente Amsterdam waarmee zij investeert in duurzame energieprojecten in de stad.
Gezamenlijk creëren de betrokken partijen daarmee het grootste zonnedak van Amsterdam en leveren daarmee een zichtbare bijdrage aan de duurzaamheid van de RAI en de stad Amsterdam.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.