Ads Top

Servicepunt Energie Lokaal Groningen en Zonnepanelendelen samen voor meer zonne-energie

Vrijdag sloten het Servicepunt Energie Lokaal Groningen en crowdfundingplatform Zonnepanelendelen een samenwerkingsovereenkomst tijdens het evenement Hier opgewekt in Amersfoort. Zij vinden elkaar in het ondersteunen van lokale energie-initiatieven en in het bijzonder bij het plaatsen van grootschalige collectieve zonnepaneleninstallaties.
Het uitverkochte evenement Hier opgewekt vormde voor Carlien Hoedemaker-Bos, projectleider van het Servicepunt Energie Lokaal Groningen, een logische plek voor bekrachtiging van de samenwerking. “Het evenement wordt bezocht door honderden lokale energie-initiatieven en vele richten zich op zonne-energie. We willen hen graag zo gericht mogelijk ondersteunen. Hiervoor kunnen we nu gebruik maken van de deskundigheid van Zonnepanelendelen.”
Zonnepanelendelen gaat onder andere deel uitmaken van het deskundigenpanel van het Servicepunt, dat door lokale initiatieven ingeschakeld kan worden voor maatwerkadvies. Sven Pluut, een van de oprichters van Zonnepanelendelen en voorzitter van Stichting 1miljoenwatt : “Wij hebben veel specifieke kennis over de juridische, financiële en technische kanten van grootschalige collectieve zonprojecten. Met het succesvolle crowdfundingproject voor zonnepanelen op de Euroborg hebben we veel praktijkervaring opgedaan. Via het Servicepunt willen wij deze kennis met zoveel mogelijk initiatieven delen om zonne-energie een groot succes te laten zijn in de provincie Groningen.”
Het Servicepunt Energie Lokaal Groningen wordt gerund door de Natuur en Milieufederatie Groningen in samenwerking met Groninger Dorpen. Het Servicepunt heeft afgelopen jaar al met meerdere partijen samenwerkingen gesloten, waaronder de Hanzehogeschool, de RUG en Grunneger Power. Zonnepanelendelen is een crowdfundingplatform voor collectieve zonne-energieprojecten, die het mogelijk maakt dat ook mensen zonder geschikt dak gezamenlijk zonne-energie kunnen opwekken. Begin volgend jaar gaat het platform van start.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.