Ads Top

Hoe verlagen Nederlanders hun energierekening?

Maar liefst 8 op de 10 mensen in Nederland houden zich bezig met het besparen op hun energierekening. Dit blijkt uit een onderzoek van EasySwitch.nl, uitgevoerd door MWM2. Bijna de helft van de ondervraagden houdt het besparen van energie simpel en zet de thermostaat lager. Een kwart gaat een stap verder en zorgt ervoor dat de woning goed is geïsoleerd. Slechts 3% van de respondenten geeft aan een energieverbruiksmeter te hebben geïnstalleerd.
Van de ondervraagden geeft 16% aan weleens te zijn overgestapt naar een andere energieleverancier. Een reden voor dit lage percentage kan zijn dat mensen niet voldoende geïnformeerd zijn over de voordelen van overstappen. Maar liefst 62% geeft aan geen idee te hebben hoeveel ze jaarlijks kunnen besparen als ze overstappen naar een andere energieleverancier.
Tevens komt uit het onderzoek dat 26% van de mensen bereid is om 10% meer te betalen voor groene energie. Daar staat tegenover dat bijna 7 op de 10 Nederlanders aangeven niet meer geld over te hebben voor duurzaam geproduceerde energie. Men is dus enigszins bereid om meer rekening te houden met het milieu, maar wil hier niet heel veel extra geld voor betalen.
Hoe verlagen Nederlanders hun energierekening?
Deze infographic is gemaakt door Easyswitch.nl,
een onafhankelijke website voor energie vergelijken.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.