Ads Top

Bedrijven krijgen compensatie hoge elektriciteitsrekening

Bedrijven die veel energie gebruiken, zoals in de chemische- en staalindustrie, krijgen compensatie voor hun hoge energierekening. Deze maatregel wordt genomen om oneerlijke concurrentie met onze buurlanden te voorkomen. Vanaf 2014 is er jaarlijks 78 miljoen euro beschikbaar.
'In de landen om ons heen krijgen grootverbruikers ook compensatie. Dankzij deze maatregel kunnen Nederlandse bedrijven blijven concurreren met het buitenland,' aldus minister Kamp van Economische Zaken (EZ). 'Dat zorgt voor behoud van werkgelegenheid in Nederland.'
In alle landen van de Europese Unie betalen bedrijven die veel energie verbruiken via hun elektriciteitsrekening voor zogeheten ‘emissierechten’. In Duitsland, Engeland, België en Noorwegen worden bedrijven vanaf 2014 gecompenseerd voor deze emissiekosten. Hiermee wordt voorkomen dat bedrijven hun productie verplaatst naar landen waar niet hoeft te worden betaald voor emissierechten.
AgentschapNL voert de zogeheten ‘Subsidieregeling Indirecte Emissiekosten ETS’ uit. Bedrijven kunnen zich hier vanaf 1 januari 2014 melden om in aanmerking te komen voor compensatie.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.