Ads Top

Gedeputeerde Janssen opende Duurzaamheidsmarkt

Gedeputeerde Rik Janssen van de provincie Zuid-Holland heeft zaterdag 2 november 2013 de Duurzaamheidsmarkt van de gemeente Nieuwkoop geopend. De markt werd samen met het bedrijfsleven voor de eerste keer georganiseerd om meer bekendheid te geven aan de ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid en de vele mogelijkheden daarvan.
In Nieuwkoop zijn veel ondernemers actief op het gebied van duurzame ontwikkeling. Op de duurzaamheidsmarkt geven lokale ondernemers inzicht in wat er allemaal mogelijk is rondom het onderwerp duurzaamheid. Bijvoorbeeld zonnepanelen: hoe werkt dat nu precies en wat bespaart u ermee? En rijdt een elektrische auto wel snel? En hoe smaken duurzaam geteelde producten eigenlijk? Daarnaast werden tips gegeven om energie én kosten te besparen.
Duurzaamheid krijgt steeds meer aandacht en is door de jaren heen een breed begrip geworden. Het begrip omvat alles wat te maken heeft met maatschappelijk verantwoord leven, milieu, ecologie en toekomstgericht denken.
“Duurzaamheid is een kwestie van doen,” aldus gedeputeerde Janssen.” Op allerlei niveaus kan men een steentje bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Als individu kun je dat bijvoorbeeld al doen als je boodschappen gaat doen. Een tas van huis meenemen in plaats van het zoveelste plastic tasje van de supermarkt.”

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.