Ads Top

Bosatlas van de energie: lesmateriaal en 21.500 atlassen voor scholen

Voor de aanvang van het nieuwe schooljaar hebben alle middelbare scholen van Nederland een gratis set van 15 exemplaren ontvangen van De Bosatlas van de energie. Tijdens de jaarlijkse onderwijsdag van het Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap op 1 november a.s. introduceert Noordhoff Uitgevers het onderwijsmateriaal bij de atlas. Verspreiding van zowel atlas als onderwijsmateriaal is mogelijk gemaakt door een grote groep sponsoren uit de wereld van overheid en bedrijfsleven.
Op basis van historische bronnen, actuele gegevens en toekomstscenario's brengt De Bosatlas van de energie verleden heden en toekomst van energie in Nederland in beeld. Met honderden kaarten en prachtige luchtfoto's van Karel Tomeï maakt de atlas voor een breed publiek zichtbaar dat energie een cruciaal fundament onder de Nederlandse samenleving was, is en blijft.
Energie is ook een belangrijk thema in het aardrijkskundeonderwijs. Door de verspreiding van klassensets van De Bosatlas van de energie is een waardevolle informatiebron beschikbaar gekomen voor docenten en leerlingen. Hoogleraar onderwijsgeografie Joop van der Schee aan de Vrije Universiteit Amsterdam ontwikkelde samen met geograaf Henk Trimp twee lespakketten die leerlingen in onder- en bovenbouw wegwijs maken in de atlas en daarmee in de wereld van de energie. De lespakketten worden geïntroduceerd op de KNAG-onderwijsdag op 1 november a.s.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.