Ads Top

Nederland helpt Tanzania bij stroomvoorziening platteland .

In Tanzania worden 135.000 mensen en kleine bedrijven op het platteland voorzien van elektriciteit. Het aanbod van stroom in een aantal plattelandsdistricten wordt meer dan verviervoudigd: van een dekking van 2,5% naar ruim 11%. Daarnaast wordt het bestaande elektriciteitsnet in de districten vervangen en uitgebreid. Het Tanzaniaanse elektriciteitsbedrijf Tanesco wordt ondersteund bij het aanleggen, installeren, exploiteren en onderhouden van de nieuwe voorzieningen.
Bij het project Electrifying Rural Tanzania worden 6 afgeschreven generatoren vervangen door zuinige moderne dieselgeneratoren. De generatoren worden geleverd door Zwart Techniek in IJmuiden aan Tanesco. Het project wordt voor een deel gefinancierd uit het ORIO-programma van het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Het project toont aan dat hulp, handel en investeringen hand in hand kunnen gaan. "Het project is een goed voorbeeld van samenwerking nieuwe stijl", aldus ambassadeur Jaap Frederiks tijdens de ondertekening van het contract op 17 oktober
ORIO ondersteunt ook twee zorgprojecten en de renovatie van een vliegveld in Tanzania. In totaal is ORIO in meer dan 50 ontwikkelingslanden betrokken bij de aanleg, de exploitatie en het onderhoud van publieke infrastructuur. Bij ORIO-projecten draagt de Nederlandse overheid 50% van de projectkosten.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.