Ads Top

Provincie reikt 2 miljoen euro subsidie uit aan innovatieve ondernemers

Gedeputeerde Jan-Nico Appelman heeft onlangs tijdens een feestelijke bijeenkomst aan 17 Flevolandse bedrijven een Technologische en Milieu Innovatie (TMI) cheque uitgereikt. Daarmee investeert de provincie Flevoland 2,1 miljoen euro in duurzaamheid en innovatie van Flevolandse MKB bedrijven. De eigen investering van de 17 bedrijven bedraagt ruim 5,6 miljoen. De bijeenkomst vond plaats bij De Groene Vlieg, één van de bedrijven die een bijdrage vanuit de provincie Flevoland ontvangt.
Gedeputeerde Jan-Nico Appelman: “Ik ben erg onder de indruk van de innovatieve kracht van het Flevolandse bedrijfsleven. Er gebeurt héél veel, van nog beter presenterende LED-verlichting tot een unieke algenkweektechnologie en de toepassing van brandstofceltechnologie waarmee warmte generatoren schoner, stiller, zuiniger en duurzamer worden. En we gaan door met het stimuleren van innovatie. Juist in deze financieel lastige tijd is dat nodig, want innovatie levert banen op. Deze zomer is opnieuw 1,5 miljoen euro beschikbaar gekomen voor nieuwe TMI-projecten en ook in 2014 gaan we door met het investeren in innovatie en duurzaamheid bij Flevolandse ondernemers.”
Op basis van de Technologische- en Milieu-Innovatie (TMI) regeling kunnen ondernemers een bijdrage ontvangen voor de ontwikkeling van technisch nieuwe producten, processen, systemen of diensten die zich richten op besparing, milieuverbetering en duurzaamheidbevordering. De TMI-regeling bestaat uit geld uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), Provinciale en Rijkscofinanciering. Bedrijven uit Flevoland kunnen tussen de 20% en 30% van de totale projectkosten van een innovatief project gesubsidieerd krijgen. Op de website van de provincie Flevoland staan de voorwaarden voor de subsidie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.