Ads Top

HERMAN de Zonnestroomverdeler wint Herman Wijffels Innovatieprijs 2013

Op donderdag 7 november is tijdens het evenement ‘Samenwerken in de nieuwe economie’ voor de twaalfde keer de Herman Wijffels Innovatieprijs uitgereikt. Jim Wiese en Christiaan Brester van LENS B.V., die de praktische, slimme en sociale innovatie op de markt brengen, mochten uit handen van Rinus Minderhoud, bestuursvoorzitter van Rabobank Nederland, de hoofdprijs van € 50.000 in ontvangst nemen.
De zonnestroomverdeler HERMAN verdeelt de zonnestroom van één grote installatie op een gedeeld dak over de elektriciteitsmeters van de deelnemende bewoners. De uitreiking van de prijs vond plaats in aanwezigheid van Herman Wijffels, naar wie de Innovatieprijs is vernoemd. Wijffels en Minderhoud onderstreepten dat alle prijswinnaars inspirerend zijn voor innovatie en duurzaamheid en dat dit de (veer)kracht toont van ondernemend Nederland.
De jury was het er unaniem over eens dat de zonneverdeler van LENS BV uit Amsterdam een belangrijke ontwikkeling is in het realiseren van duurzame energievoorziening in de gebouwde omgeving. De zonneverdeler maakt zonnestroom ook toegankelijk en rendabel voor bewoners van appartementcomplexen (VvE’s) en overige woningbouw, zorginstellingen en MKB waar meerdere energiehuishoudens onder hetzelfde dak gevestigd zijn. “Zonnestroom is hiermee toegankelijk en rendabel voor iedereen, geen ongelijkheid meer tussen bewoners van appartementen, huurders en kopers”, aldus Herman Wijffels namens de jury.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.