Ads Top

Laatste subsidies Innovatief en Duurzaam MKB Groningen verleend

De laatste twee subsidies uit het provinciale programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen gaan naar Energy Vision uit Foxhol en KIM uit Vlagtwedde. Energy Vision krijgt 100.000 euro voor de productie van biologische dieselolie uit afval en het bedrijf KIM 33.000 euro voor het verder ontwikkelen van een waterinjectiesysteem voor personenauto’s. Dit systeem levert een forse besparing op in het brandstofverbruik.
Het bedrijf KIM uit Vlagtwedde heeft in de eigen bedrijfsauto’s een waterinjectiesysteem gebouwd, waarbij water in de motor wordt geïnjecteerd bij het verbranden van de brandstof. Dit levert een forse besparing op in het brandstofverbruik. Dit systeem zal nu verder worden verbeterd en getest. Het is een vernieuwend project, want op dit moment zijn er geen waterinjectiesystemen voor personenauto’s op de markt.
Energy Vision wil de productie van duurzame dieselolie (biodiesel) in de regio stimuleren, waarbij deze grondstoffen uit de directe omgeving komen. De dieselolie wordt gemaakt uit huisafval, plastic, kunststof, bermgras en andere organische materialen, een techniek ontwikkeld door Siemens. De verwerking tot bio-olie gebeurt op locatie. De olie is makkelijk op te slaan en te gebruiken, waardoor er geen extra infrastructuur nodig is voor het transport.
Het subsidieprogramma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen is gestart op 1 januari 2013 en is een groot succes. In tijden waarin het voor veel ondernemers lastig is om een krediet bij banken te krijgen, is het verstrekken van deze subsidie een belangrijke steun in de rug. Er was drie miljoen euro subsidie beschikbaar. Dit bedrag is nu volledig besteed aan investeringsprojecten. In totaal hebben 34 bedrijven subsidie gekregen voor duurzame innovatie.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.