Ads Top

Warmtenet Hoorn officieel van start

Op woensdag 1 november hebben de bestuurders van de gemeente Hoorn, Intermaris en HVC symbolisch hun handtekening gezet op een warmteleiding.

Met deze ondertekening vierden ze de start én de verdere ontwikkeling van het warmtenet in Hoorn. Na de officiële ondertekening in de ochtend, werd deze mijlpaal ook gevierd met bewoners uit het centrumgebied van de Kersenboogerd. Daar is de aanleg van het warmtenet al gestart.

Voor veel mensen is een warmtenet nieuw. Daarom waren de bewoners uit het centrumgebied van de Kersenboogerd uitgenodigd om de werkzaamheden van dichtbij te bekijken. Ruim 50 geïnteresseerde bewoners kwamen langs.
 
Kersenboogerd is in Hoorn de beste wijk om te starten met een warmtenoet. In het programma Kansen voor de Kersenboogerd werken de gemeente, Intermaris en HVC samen. Werkzaamheden kunnen in deze wijk gecombineerd worden, zoals grotschalige verbeteringen in de huurwoningen, openbare ruimte en in de ondergrond. Omdat er veel woningen dichtbij elkaar staan is dit gebied geschikt voor een collectieve warmtevoorziening. Hierdoor blijven de maatschappelijke kosten laag.

In de komende jaren sluit Intermaris circa 1850 woningen aan op het warmtenet. Betsy Perk is het eerste wooncomplex dat warmte via het warmtenet krijgt. Dit complex heeft al een collectieve verwarming. Voor deze bewoners verandert er niets in de woning. Na Betsy Perk volgen de woningen in Patio en Pergola. En daarna gaat Intermaris verder van buurt naar buurt.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.