Ads Top

Boskalis neemt walstroomvoorziening in gebruik in Rotterdam

Boskalis heeft een grootschalige walstroomvoorziening in gebruik genomen op zijn locatie in de Waalhaven in Rotterdam. Bij dit servicecenter beschikt Boskalis over ligplaatsen waar schepen worden ge(de)mobiliseerd voor een variëteit aan eigen projecten.

Vanaf nu zullen de afgemeerde schepen hun diesel-aangedreven generatoren uitschakelen en gebruikmaken van groene walstroom. Daarnaast zal de walstroominstallatie van Rotterdam Shore Power, een joint venture van Eneco en Havenbedrijf Rotterdam, worden ingezet voor een variëteit aan elektrisch materieel dat Boskalis inzet voor de uitvoering van projecten in de regio.

De walstroominstallatie levert naar verwachting 2 GWh groene stroom per jaar, wat resulteert in een jaarlijkse CO2-reductie van 1.600 ton. Daarnaast draagt walstroom aanzienlijk bij aan een verbetering van de luchtkwaliteit door een vermindering van fijnstof- en stikstofuitstoot en draagt het positief bij aan de leefomgeving door een daling van het geluidsniveau.

De nieuwe walstroominstallatie is de tweede die is aangelegd door Rotterdam Shore Power. Eneco en Havenbedrijf Rotterdam willen de haven snel vergroenen. Jaarlijks doen tienduizenden schepen de Rotterdamse haven aan. Door walstroom kunnen zij hun dieselmotoren uit laten als ze aan de kade liggen. In 2030 moet minstens 90 procent van de offshoreschepen, veerboten, cruiseschepen, roll-on-roll-offschepen en containerschepen in Rotterdam gebruik maken van walstroom, wat zo’n 200.000 ton CO2 en 2500 ton stikstof scheelt. De nieuwe walstroominstallatie bij Boskalis is daarmee een nieuwe stap naar een schonere haven.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.